Yayın Akışı

Bu Fotoğraf Karesi

 

Bu fotoğraf karesini iyi okumak gerekiyor.  Hayata umutla bakan ve umudunu yitirmemiş bir Yusuf Gönç portresi var. Bu karede sevdiklerine ve vatanına hasret var, özlem var. En son memleketini bundan on yıl önce ziyaret etmişti. Dile kolay, on yıldır çekilen memleket hasreti ne demek! 

Şimdi Cuma Mah. deki kabri doğuya, Baranı dağına bakıyor. Sabah, akşam Baranı dağını seyrederek memleket hasretini gidersin. 

Dayım çok iyi bir insandı. Elbette herkesin olduğu gibi, onun da sevilmeyen huyları olabilir. Ama genelde merhametli, vicdanlı, insancıl ve sevecen biri olmakla birlikte asla cimri biri de değildi. Eşine dostuna hürmet ve ikram etmeyi çok seven biriydi. Allah rahmetiyle muamele eylesin. 

NOT: 2010 yılında Türkiye'ye izinli gelmişti. İzin bitimi tekrar Hollanda'ya döndü. Kayınbabası Mamalların Kasap Ziya vefat edince 2010 yılının Kasım ayında tekrar Türkiye'ye geldi. Kayınbabasını toprağa verdikten sonra Hollanda'ya döndü. İşte Yusuf Gönç, en son 2010 yılında iki kez Türkiye'ye geldi ve gitti. İşte 2010 yılı onun Türkiye'ye son gelişiydi.

Hiç yorum yok